درمان سرماخوردگی

آمار مطالب

کل مطالب : 1892
کل نظرات : 76

آمار کاربران

افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 1

کاربران آنلاین


آمار بازدید

بازدید امروز : 27
باردید دیروز : 0
بازدید هفته : 1794
بازدید ماه : 17765
بازدید سال : 78775
بازدید کلی : 403473
تبلیغات
<-Text2->
نویسنده : سید محمد سیداصیل
تاریخ : سه شنبه 12 شهريور 1392
نظرات

یک عفونت حاد بینی، سینوس ها، حلق، حنجره (عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (URI یا URTI)) بر اساس قسمت هایی از بدن که بیشتر دچار عفونت می شوند، دسته بندی می گردند.

سرماخوردگی عمدتا بینی را تحت تأثیر قرار می دهد، حلق، سینوزیت ها و سینوس ها را ملتهب می سازد. علایم بیشتر به دلیل واکنش دستگاه ایمنی به عفونت است تا تخریب بافت توسط خود ویروس ها.

شست و شوی دست ها روش اصلی پیشگیری از عفونت است. برخی شواهد اثربخشی استفاده از ماسک های بینی و دهان را نشان می دهند.

نظر طب سنتی:

سرماخوردگی یکی از شایع‌ ترین بیماری‌های بشر در طول زندگی است و علائمی همچون آبریزش بینی، زکام، سرفه، گلودرد و عفونت سینوس‌ها دارد. در طب سنتی، این ‌ترشحات را که از بینی خارج می‌شود، زکام و‌ترشحات پشت حلق را نزله می‌نامند. این‌ ترشحات موادی بیماری‌زا هستند که باید پاک شوند و به هیچ وجه نباید مانع خروج آنها شد. استفاده از گیاهان خلط‌آور، ضدعفونی کننده و نرم کننده سینه و ضد آبریزش بینی به اشکال مختلف، نظیر جوشانده، بخور، ملین و…در گذشته بسیار مرسوم بوده است. اما هرگونه دارویی که مانع آبریزش بینی در هنگام سرماخوردگی شود، مضر است و باعث احتباس‌ ترشحات در بدن و غلیظ شدن و تبدیل آنها به نزله می‌شود که نزله خود عامل بیماری‌های گوناگون می‌باشد.

درمان سرماخوردگی:

هر شب مواد زیر را نیم کوب کرده و در مقداری آب جوش ریخته و 10 دقیقه بخور داده شود:

تخم گشنیز 3 واحد + آویشن 1 واحد +پونه 1 واحد+ سوسن بر 1 واحد+ نعناع 1 واحد+ مرزنجوش 1 واحد+ اسطوخودوس 1 واحد (برگرفته از جزوه استاد موسوی)

یا می توانید بخور با ترکیبی از شوید، بومادران، بابونه و آویشن را امتحان کنید که بسیار مفید است و باعث خروج سریع‌تر مواد دفعی و سبکی سر می‌شود.

و البته می توانید به تنهایی بخور برگ اکالیپتوس بدهید.

سپس کندش 3 واحد + تخم گشنیز + گل بنفشه را پودر کرده و به اندازه توک قاشق چای خوری برداشته و جلوی بینی گرفته تا عطسه کنید و می توانید برای اینکار از فلفل هم استفاده نمائید

سپس با روغن بنفشه به اندازه یک قطره در هر سوراخ بینی ، محیط را مرطوب نمائید.

هر 2 ساعت یکبار با عرق آویشن یا آب نمک قرقره نمائید .

و استنشاق آب و نمک هم در روز 2 مرتبه نافع است.

جوشانده های مخصوص سرماخوردگی:

آویشن + قدومه شیرازی + گل ختمی + تخم گشنیز + گل نیلوفر آبی + زوفا + گل پنیرک + مرزنجوش+ بنفشه + کاکوتی همه را به اندازه مساوی نیم کوب و مخلوط نمائید و یک قاشق از آن را در 2 لیوان اب جوشانده تا یک لیوان بمانده سپس شیرین کرده و میل نمائید روزی 3 لیوان میل شود.(برگرفته از جزوه استاد موسوی)

پرسیاوشان + ختمی + پنیرک + عناب + سپستان + تاج خروس + گل بنفشه برای سینه های خشک نافع است.البته بهتر است همراه آن چهار تخمه (تخم اسفرزه + بالنگو+بارهنگ + تخم ریحان) را در آب جوش ریخته تا لعاب دهد سپس میل نمائید.

شکر تیغال + آویشن را دم کنید جهت خروج خلط نافع است.

شکر تیغال + کتیرا دم کنید و بخورید برای سرفه و باز شدن صدا نافع است. (استاد نظری)

در صورت تب روزانه یک الی 2 لیوان عرق بید به همراه کاسنی میل شود و نیز گل ختمی و سدر و حنا را در آب جوشانده و دستمال داخل آن نموده و روی موضع تب دار می مالیم.

برای بیماران سرماخورده خوردن شلغم، آب به ، آب سیب یا سیب آب پز،آب لیمو شیرین ، انار شیرین ، پرتقال شیرین و ... خوب است.

تغذیه بیمار:یکی از غذاهای زیر را می توان مصرف نمود و توصیه می شود بیمار در طولبیماری از غذاهای عادی استفده نکند و از سوپ های زیر یا شربت عسل آبلیمو استفاده نماید.

سوپ گشنیز :سبزی گشنیز + اسفناج یا برگ چغندر + عدس + برنج + گوشت بره + آلوبخارا + مقداری نمک و یک پیاز سوراخ کرده که یک حبه سیر در آن فرو کرده باشید و کمی فلفل ، با مواد مذکور سوپ تهیه نموده و در طی بیماری به وی داده شود.(از استاد موسوی)

سوپ جو : جو + روغن حیوانی + نمک + هویج + سیب زمینی + گوجه + ادویه + یک عدد لیموترش تازه + سبزی جعفری و گشنیز

درمان زکام و سرماخوردگی در احادیث:

امام صادق علیه السلام فرموده اند: رسول خدا صلی الله علیه و آله خود را از زکام درمان نمی کردند و همواره می فرمودند : در هر کسی رگ جذام هست که زکام آن را ریشه کن می کند(کافی ج8ص382)

امام صادق علیه السلام:پنبه ای را به روغن بنفشه آغشته کن و به هنگام خواب آن را در مقعد خود بگذار که به خواست خداوند متعال برای زکام مفید است.(بحارالانوار ج 62ص184)

امام رضا علیه السلام فرموده اند: در بوئیدن گل نرگس درنگ نکن که در زمستان از ابتلاء به زکام جلوگیری می کند و همچنین است سیاه دانه. آنگاه که آدمی در تابستان از ابتلا به زکام می ترسد باید روزی یک عدد خیار بخورد و از نشستن در آفتاب پرهیز کند(بحارالانوار ج62ص324)

امام رضا علیه السلام فرموده اند: هر کس می خواهد در زمستان زکام را از خود دور ساد باید روزانه سه لقمه شهد(عسل) بخورد.(بحارالانوار ج62ص324)

منبع:http://www.asreiman.com


تعداد بازدید از این مطلب: 383
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








********به وبلاگ من خوش آمدید********* خدایا مرا ببخش / مرا فهمی ده تا فرامین وحکمت هایت را درک کنم/ و مرا فرصتی دیگر برای بهتر بودن ده تا دستهاو زبان تو شوم . آمین یا رب العالمین


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود